Az N104 teljesen új fejezetet nyit a felnyitható fejvédők történetében.

Igényes motorosok készítették igényes motoros társaik számára: a tervezést, fejlesztést és a tesztelést is olyan szakemberek végezték, akik amellett, hogy formatervezők, mérnökök és tesztelők, egyúttal szenvedélyes motorosok is. Az N104-nél egy modellbe sűrítve találhatók meg a Nolan legújabb, exkluzív fejlesztései, az elegáns, ugyanakkor modern formaterv és a semmivel sem összehasonlítható kényelem. A teljes egészében Olaszországban készülő Nolan N104 új mércét állít fel kategóriájában.

A lehető legnagyobb kényelem érdekében az N104 héja két méretben készül, amihez nyolc belső méret tartozik (XXS-L és XL-XXXL ). A két héjméretnek köszönhetően az N104 súlya és térfogata a lehetséges minimumon marad, illetve arányban áll viselője testméretével.

Az N104 új fejlesztésű, karcmentes és UV-szűrős plexije vízszintesen és függőlegesen is nagy látóteret biztosít, ami jelentősen növeli az aktív biztonságot és javítja a komfortot. A plexi egyszerűen és gyorsan le- és felszerelhető, a művelethez természetesen nincs szükség szerszámokra. A N104 Special N-Com modellek kivételével mindegyik N104-hez alapfelszereltségként jár a Pinlock®-rendszerű, szilikonos NFRS (Nolan Fog Resistant System) párásodásgátló. A speciális kialakítású plexinek és Pinlock® lencsének köszönhetően beszerelt párásodásgátlóval is nagyszerű a kilátás a sisakból, a Pinlock® lencse felső éle nem kerül be a viselő látómezejébe. Szintén az alapfelszereltség része az egyszerűen kezelhető, pára- és karcmentes bevonattal ellátott beépített napellenző (VPS). A napellenző különlegessége, hogy gombnyomásra automatikusan visszahúzódik a héjban kialakított résbe. Ennek a funkciónak a biztonság szempontjából van jelentősége: az egyszerű és gyors visszahúzás jó szolgálatot tesz például alagútba való behajtáskor.

A N104 felső részének hatékony szellőztetéséről az új Air Booster rendszer gondoskodik: a fejtetőn elhelyezett szellőzőnyílás a megfelelő helyekre friss levegőt szállít, ugyanakkor eltávolítja a sisakból a használt és meleg levegőt. Emellett az N104 áll- és homlokrészén is található egy-egy szellőzőnyílás, továbbá a tarkónál két kivezetőnyílás, amelyek folyamatos levegőáramlást biztosítanak a sisak belsejében. Az N104 szellőzőrendszere a lehető legmagasabb komfortot biztosítja extrém motorozási körülmények között is.

Az N104 állrészét a Nolan által szabadalmaztatott, speciális Dual Action nyitószerkezet mozgatja. A Dual Action egyik jellegzetessége, hogy az állrész elliptikus pályán mozog, ami csökkenti a sisak méretét és légellenállását az állrész nyitott helyzetében; a másik, hogy minimálisra csökkenti az állrész véletlen felnyílásának esélyét. A nyitás két gomb segítségével, de egy kézzel végezhető el; az állrész csak akkor nyílik ki, ha először aktiválják az alsó biztonsági kapcsolót, majd utána a felső kioldógombot. Az állrész egy kapcsoló segítségével a felhajtott pozícióban rögzíthető. A Nolan N104 természetesen megfelel az UN/ECE 22-05 szabványnak, ráadásul rendelkezik a zárt és a nyitott sisakokra érvényes homologizációval is (P/J). Ez azt jelenti, hogy az N104 zárt állrésszel teljesíti a zárt fejvédőkre vonatkozó biztonsági előírásokat.

A N104 csatja teljesen új fejlesztés. A Microlock2 névre hallgató szerkezet jellegzetessége a dupla csatos kialakítás: a nyitás az ergonomikus formájú, piros műanyag csattal végezhető el, a rögzítés és az oldás viszont a masszív, alumíniumból készített ricnis csat feladata: ez kapaszkodik bele a pontos, mikrometrikus, 10 fokozatú állíthatóságot biztosító zárnyelvbe. A nagyobb biztonság érdekében a piros nyitócsat csak közel derékszögű elfordítással oldható. A Microlock2 mindezeknek köszönhetően minimálisra csökkenti a csat véletlen kinyílásának esélyét, ugyanakkor ergonomikus kialakítása révén egyszerűen használható. A Microlock2 emellett jelentősen kisebb és könnyebb a korábbi Microlock csatnál.

Az N104 különlegesen kényelmes, lélegző, kivehető és mosható, antibakteriális béléssel (Clima Comfort) rendelkezik. A fej- és arcpárnák mellett a nyakpárna is kivehető, aminek elsősorban a meleg nyári hónapokban vehetjük hasznát. A bélés formáját úgy alakították ki, hogy a szemüveget viselő motorosok számára is megfeleljen. A bélésen elhelyezett fényvisszaverő betétek sötétben javítják a láthatóságot és ezáltal az aktív biztonságot. Az N104-hez alapfelszerelésként jár a bogárháló, amelyet egy, az állrész felhajtott állapotában látható fényvisszaverő csíkkal is elláttak.

A legtöbb Nolan bukósisakhoz hasonlóan az N104 is rendelkezik előkészítéssel a gyári N-Com kommunikációs rendszer beépítéséhez. Az N104-hez a Nolan új kommunikációs rendszert készített, az N-Com B4-et, amely rendkívül rövid idő alatt, egyszerűen beszerelhető a sisakba, akár négy motoros közötti kommunikációt is lehetővé tesz, hatótávolsága pedig elérheti az 800 métert (a terepviszonyoktól függően). Az N-Com B4 Bluetooth vagy vezeték segítségével csatlakoztatható GPS-navigációs készülékhez, MP3-lejátszóhoz vagy PMR-rádióhoz. Az N-Com B4 rendelkezik beépített FM-rádióval is.

Megérkeztek a 2014-es Nolan N104 EVO felnyitható bukósisakok, módosított szellőzőrendszer és design, még komfortosabb bélés, tekintsétek meg őket és vállasszatok egyet:) --->jó nézelődést:)