A Spyke a 70-es években kezdte el bőr ruházatait fejleszteni és gyártani, A '80-as évek már a márka off-road világversenyein történő megjelenésről szólnak, felismerve, hogy a  technikai sportok közt a motocross és enduro motorosoknak van a legnagyobb igénye a Spyke motoros bőrruházati termékekre.
 

1990 óta a Spyke stabilan tartja magát a világ élvonalában a motoros bőrruházat területén
 

A 90-es évek elejétől a Spyke zászlóvivő a Made in Italy bőr ruhákban, és úgy dönt, hogy a gyorsasági világbajnokságokon próbálja ki motoros szereléseit. A siker beteljesül: 1993-ban  Spyke ruházatban a 125cc kategóriánban világbajnok, a német Dirk Raudies.

A 2000-ben már egy szezon alatt két nemzetközi elismerést arat a  márka: Spyke bőrruházatban nyer két világbajnoki címet az amerikai Kenny Roberts 500cc-ben, és az olasz Roberto Locatelli, a 125 cc-ben.
 

A Spyke termékek tovább bővülnek, megjelenik a motor versenyeken is tesztelt lábbelik és más kiegészítők sorozata, a lényeg a kényelem és a teljesítmény versenyszintű összhangja. Ez a fejlesztési irány ad különösen jó minőséget a túra és városi motorozás bör felszereléseinek megvalósításában.
 
Győztes stratégia: versenyképes innováció, mindig a világ élvonalában tesztelve.
 

A Spyke hírnevét gyarapítják a termékeiket viselő versenyzők: Mamola, Barros, Capirossi, Chili, Brookes, Toseland, Mc Coy, Troy Bayliss, a háromszor világbajnok Superbike versenyző többek közt... A Spyke világmárka minőségéhez nem fér kétség!

(A képen a Spyke textiles csúcsterméke látható.)

 

 

 

 

A Spyke motoros csizmában és motoros kesztyűben is a csúcsminőségre törekszik!

A Spyke sportos, vízálló csizmái közül egy meggyőző gondossággal elkészített modell

Íme egy szépen kidolgozott Spyke kesztyű, és rövid leírása:

Miért a jó ez a kesztyű?

- Kenguru és marhabőr rétegek  szénszálas protektorokkal történő összeépítése a titka annak, hogy egyszerre legyen kényelmes, és tökéletes védelmet nyújtó motoros felszerelés.
Ellentétben sok más motoros kesztyűvel, ez a modell még több ezer kilométer túra és több éves használat után is megőrzi minőségét.

A Spyke két komoly technikai termékkel lepte meg 2013-ra a túramotorozás szerelmeseit. Legyen izzasztó meleg vagy csontig hatoló hideg, az új Spyke Pathfinder WP textilkabát és a Spyke Radom WP textilnadrág minden helyzetben megállja a helyét.

A vízálló Pathfinder WP külső szövete erős, teflonbevonatú 600D poliészterből készült, belül pedig vízhatlan, légáteresztő, kivehető, külön kabátként is használható dzseki, valamint kivehető termopárnázás található. A jobb szellőzés érdekében a kabátujjak és az első-felső zsebek lecipzározhatók, továbbá mindenütt cipzárral szabályozható szellőzőnyílásokat helyeztek el. A hátrészen levehető, kézitáskaként is használható zseb található, valamint egy másik üreg Hydropack italtartó számára.

A viselő biztonságáról CE minősítésű, kivehető váll- és könyökprotektorok gondoskodnak, a kabát belsejében kialakított zsebbe CE minősítésű Spyke HSS gerincvédő tehető, a karokon SHV (Spyke High Visibility) láthatósági szalagok kaptak helyet.

A Pathfinder WP természetesen összecipzározható a Spyke nadrágjaival, például az új Radom WP-vel, amely szintén high-tech darab. A Radom WP vízhatlan, légáteresztő, kivehető membránnal és termobéléssel rendelkezik, Tex Strong megerősítésekkel látták el, térd- és lábszárprotektorai állíthatók és kivehetők. A levehető kantáros nadrágról nem hiányozhatnak a cipzáras szellőzők és a fényvisszaverő betétek sem.

Katt ide:

Minden, ami Spyke