Idézet egy TCX motoros csizma tartós tesztből:

"Amikor úgy tényleg "főszezon" volt, akkor szerintem többet volt rajtam a TCX SS Sport csizma, mint az utcai cipőm... A fekete-fehér TCX SS Sport csizma mutatós darab, de ennél is fontosabb, hogy hosszú távon is kényelmes. Azon az egy-két átázós sztorin kívül (van belőle vízálló kivitel, de ha azt választom, tényleg nem lett volna miről írni...) tényleg nem tudok rosszat mondani róla, de ez sem igazi hibája, nem gumicsizma ez... Igazi univezális motoros csuka, az utcán komfortos, a pályán pontos és még a motorról leszálva is használható egy darabig. Bár kissé megkopott kezdeti vakító fehérsége, de hát ezt nem csak a levegő érte..." Akciós TCX csizmáinkat itt megtekinthetitek<------

Larry Pegram a Yamaha Superbike Team-ből elmondja, hogy miért a TCX csizmákra szavaztak a 2013 Dealer Expo után

A cég az olaszországi Treviso-ban található Novation spa. néven, a TCX márka és nem cégnév.

A Kayland® (utcai lábbeli), és a Jolly® (tűzoltó és munkaruha cég) és a  Cosmas® márka (különleges fegyveres erők bakkancsai), 2006 óta  a TCX® részleggel együtt alkották a Novation SpA-t, egy ipari csoportot, amely korszerű kompozit anyagokból, azaz szénszálas anyagok, műanyag és fém alapanyagokból gyárt sportruházati cikkeket a repülőgép és autó-motor verseny és utcai szegmensének.

A Novation csoport részeként a TCX® erős ösztönzés kap a folymatos fejlődő technológiai kutatásokból, ezért képes high-tech megoldásokat alkalmazni termékeinek kényelmet és a biztonságát egyedülállóvá téve. Ez a márka igazi küldetése, hiszen erre minden motorosnak szüksége van.

Funkcionális szinergia jellemző a TCX® márkára, mely előnyét annak köszönheti a versenytársakkal szemben, hogy egyedülálló lehetősége van a társ-technológiák és anyagok más ágazatok termékeiben történő tesztelésére, így innovatív megoldásokat tud a világ motorkerékpárosainak kínálnii.

A kutatási eredmények folyamatos adaptálása és optimalizálása az TCX® termékek titka, melyek közül sok mérföldkőként vonult be a motoros csizma fejlesztések történelmébe a motorkerékpár lábbelik közt.

A TCX csizmák nehéz terepen, a moto-cross-ban szereztek érdemeket

Itt nézheted meg a teljes motoros csizma és lábbeli kínálatot!